Ropné látky unikli do rieky Poprad z ČOV spoločnosti Oktan v Kežmarku

17.08.2005 Poprad

Kežmarok 17. augusta (TASR) - Do rieky Poprad uniklo dnes ráno zo spoločnosti Oktan v Kežmarku nezistené množstvo ropných látok. Ekologickou haváriou sa v sú...
Kežmarok 17. augusta (TASR) - Do rieky Poprad uniklo dnes ráno zo spoločnosti Oktan v Kežmarku nezistené množstvo ropných látok. Ekologickou haváriou sa v súčasnosti zaoberá aj krízový štáb.

\"Na mieste sme zistili, že došlo k úniku ropných látok z chemickej čistiarne odpadových vôd (ČOV) Oktan. Po tomto zistení okamžite bola zastavená prevádzka čistiarne a robí sa cisternami čerpanie nádrží. Bol zablendovaný výtokový kanál na výustí z ČOV a samozrejme, hasiči a Slovenský vodohospodársky podnik ihneď začali robiť norné steny na zachytenie ropných látok v toku, \" povedala pre TASR prednostka Obvodného úradu životného prostredia v Kežmarku Eva Kelbelová. Spresnila, že o havárii sa dozvedeli krátko pred siedmou hodinou a ihneď začali v spolupráci s hasičmi podnikať patričné kroky.
Hasiči a vodohospodári vybudovali prvú nornú stenu hneď za Kežmarkom pri Strážkach a druhú nad mostom pri Starej Ľubovni. V prípade potreby postavia aj ďalšiu pri obci Čirč tak, aby sa ropné látky nedostali po rieke Poprad do susedného Poľska.
 

Vyberte región

mark